Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Klubok, Csoportok

Tartalomjegyzék

Borbarátok Dalkör

Nyilvántartási adatok

Elnök: Farkas Katalin
Tel: 96/364-042

Tevékenységek ismertetése

A Borbarátok Dalkört 5 évvel ezelőtt pincéikben saját szórakoztatásukra énekelgető bortermelő gazdák alapították, akkor nyúli Dalárda néven ismerte őket a község. Hamarosan próbahelyiséget is biztosított számukra az önkormányzat a régi napközi épületében, ahol kéthetente gyűltek össze énekelgetni, beszélgetni és egymás borát kóstolgatni. Kezdetben a falunapokon szerepeltek helyi dalokból, boros nótákból összeállított műsorukkal. Két évvel később úgy gondolták, hogy szakmai vezető segítségével más tájegységek dalait is megtanulnák.Így került szakmai vezetőként a csoportba Farkas Katalin, aki a kéthetente tartott próbákon borral kapcsolatos népdalokkal, katonadalokkal, betyárdalokkal és párválasztós dalokkal ismertette meg a tagokat. A nyúli események mellett szerepelnek a szomszédos községek rendezvényein.

A 18 fős csoport amellett, hogy saját örömére énekel, fontosnak tartja a népi értékek továbbadását, hiszen „a tűznek nem szabad kialudnia!Nefelejcs Nyugdíjas Klub Nyúl

Nyilvántartási adatok

Cím: 9082. Nyúl, Jókai u. 9.
Elnök: Géberné Gombás Márta, pedagógia szakos tanár
Tel: 20/962-3791

Tevékenységek ismertetése

1984. november 05-én alakult meg községünkben a helyi nyugdíjasok lelkes közreműködésével a klub, melynek hamarosan 100 feletti tagsága lett.
Tagjai a Nyugdíjasklubok és Idősek „ Életet az Éveknek” Országos Szövetségének, valamint a Pannon Nyugdíjas Szövetségnek. A klubnak 2006 tavaszától van állandó otthona a megüresedett óvoda épületében, mely előtte orvosi rendelő volt. Ez komoly lendületet ad a 22 éve lelkesen működő közösségnek. A külső és belső környezet rendezésében az „otthon- alakításban” szinte mindenki részt vállalt.

A korábbi években kéthetente, mostantól hetente találkoznak, hétfőnként 2-3 órára. Rendszeresek az ismeretterjesztő előadások, vetítések, beszélgetések. Évente egy vagy két kirándulásra kerül sor országon belül, de többször jártak külföldön is: Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Kárpátalján és Erdélyben. A hazai kirándulások többsége egy napos, de 2-3 napot is együtt töltöttek. Gyógyfürdőkbe is nyaranta szervezetten mennek üdülni.

Többüknek van színházbérlete, de egy- egy előadásra ezen kívül is szívesen látogatnak el. Kényelmüket szolgálja, hogy busz szállítja őket megfelelő létszám esetén az előadásokra. Hagyományosan minden évben három alkalommal tartanak zenés- táncos vacsorát, ahol az aktuális időszakra eső születésnaposok köszöntése történik. Ilyenkor tombolázással, vidám beszélgetésekkel és persze tánccal és énekelgetéssel múlatják az időt. Örömmel ünneplik meg a párok kerek házassági évfordulóit A hegyi séták, pincelátogatások is kedvelt eseményei a közösségnek.

A Győr-Moson-Sopron megyében működő nyugdíjas klubokkal is jó kapcsolatot tartanak fenn. Megyei szintű rendezvényeket is szerveznek, ilyen alkalommal a tornateremben zajlanak a programok. A klub tagjai ilyenkor is egy emberként segítenek a szervezésben, vendéglátásban. A megbízható, agyon aktívnak társaságnak köszönhető, hogy a Nyúli Húsvéton rekord született méteres piskóta készítésben. (53,9 m)

Az elmúlt időszakban sok értékes program bonyolódott le, melyre épülhet a klub jövője. A klub vezetője felmérést készített, ezek alapozzák meg a következő időszak elképzeléseit. Terveik között szerepel a tagok igényeinek minél sokrétűbb kielégítése. A szervezett programok mellett a szabadidő közös eltöltése, sakk, asztali tenisz, kártya, kézimunkázás, éneklés, műsorok összeállítása, betanulása. Egy-két közeli nyugdíjas klubbal ismerkedési délután vagy est. A pályázatokon több alkalommal is nyertek kisebb, nagyobb összegeket, így kerülhetett sor, vetélkedőkre, találkozókra, egészséges életmóddal kapcsolatos programokra, szűrővizsgálatokra, ételbemutatóra. Fontos alapja a működésnek a közösséghez tartozás élményének átélése, mely mentálisan pozitív hatással bír az egyénre. Tagjaik között többen vannak, akik idős koruk ellenére a megalakulástól a mai napig részt vesznek a klub tevékenységében. Valamennyien fontosnak tartják, hogy tagságuk létszáma gyarapodjon. Szeretettel várják az új jelentkezőket.

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön