Közlemények
Júniusi Gyerekhét! (2013. július 03. szerda, 12:01)
Nyári élet az Aranykapu Óvodában (2012. szeptember 03. hétfő, 21:42)
Képek a Nyuszi Bölcsőde építéséről (2011. július 06. szerda, 00:23)
Bölcsis ismerkedő (2011. máj. 11. szerda, 20:49)
Öko-projekt az Aranykapu Óvodában (2011. március 28. hétfő, 00:49)
Óvodai beiratás ás ovicsalogató (2011. március 22. kedd, 05:34)
TÁMOP 3.1.5. ÓVODA (2010. október 26. kedd, 22:00)

A megújult Salamon-kereszt megáldása

Salamon-kereszt-k.JPG

Szeptember 6-án, vasárnap délután 16 órakor került sor a Táncsics, Zrínyi, Iskola és Szabadság utca találkozási pontjánál álló un. Salamon-kereszt felújítás utáni megáldására.
A keresztet felirata szerint Salamon József és felesége Jakatics Teréz állíttatta 1923-ban.
(tovább: Bővebben)

A koraőszi kellemes időben az ünnepélyes megáldásra a környékben lakókon kívül a község minden részéről összesen több mint 120-an gyűltek össze a nyúli hívek.
Az imádságok és a kereszttel kapcsolatos énekek között András atya mondott beszédet, melyben a katolikus kiállásról, a hitvalló bátor köszönésről szólt, amely a polgári köszöntésformák mögött sajnos mindinkább kezd háttérbe szorulni. A plébános úr külön köszönetet mondott azoknak, akik a kereszt környezetét eddig rendben tartották, gondoskodva arról, hogy a feszület környékét méltó virágdíszítés övezze. Köztudott, hogy a Salamon-kereszt „fő őrangyala" Tóth Imréné, Annus néni, aki hajlott kora ellenére évtizedek óta szívügyének tekintette ezt a nemes gondoskodást. Ő az ünnepség alatt mindvégig a kereszt kerítése mellett ülve ünnepelt, jelezve mindenkinek, hogy az ő szívéhez áll legközelebb ez a feszület és, hogy ragaszkodása töretlen.
A lélekemelő ünnepség végén András atya megáldotta és megszentelte a keresztet.
Az ünnepség után a környékbeliek önzetlen összefogásának bizonyítékaként a jegyző úr udvarán, süteménnyel és itallal megrakott terített asztalok várták az ünnepségre megjelenteket. Kötetlen, szívélyes beszélgetés következett ezután bizonyítva, hogy a kereszt ma is képes közelebb hozni egymáshoz az embereket. Ebben az egyre elidegenedőbb világban talán az egyéni kereszthordozásunk is könnyebb lenne kedves nyúliak, kedves magyarok, ha országunk nagy keresztjének árnyékában is többször és főleg jobban összetartanánk!

További képek a galériában találhatók.

2009. szeptember 7-én Szűcs Mihály

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön