Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Tájékoztató a kéményseprőipari közszolgáltatás ellátásáról

Kéményseprői szolgáltatás változásai

 

Telefonos ügyfélszolgálat elérhető magánszemélyeknek – nyúli lakosoknak a telefonról díjmenetesen hívható

 

1818-as számon

Menüben az alábbi szolgáltatások egyeztethetőek le

  • 9.1 Kéményseprő-ipari tevékenység
  • 9.1.1 Időpontfoglalás
  • 9.1.2 Megrendelés
  • 9.1.3 Számlázás
  • 9.1.4 Bejelentés/Panasz
  • 9.1.5 Adatmódosítás
  • 9.1.6 Általános információ
  • 9.1.9 Adatkezelési tájékoztató

A kéményseprő-ipari tevékenység lezárásával, ill. átadás-átvétel lebonyolításával kapcsolatos teendők miatt2016. június 20-tól a helyszíni munkavégzés, a telefonos és személyes ügyfélszolgálatmegszűnik.

A 401/2015. (XII. 15.) Korm. rendelet 1. §-ban a Kormány a kéményseprő-ipari tevékenység ellátására kéményseprő-ipari szervként2016. július 1-től a hivatásoskatasztrófavédelmi szervet jelölte ki.

Reméljük több évtizedes kéményseprő-ipari tevékenységünket ügyfeleink megelégedésére végeztük. Bízunk a katasztrófavédelem általi kéményseprés sikeres folytatásában, a több évszázados múltra visszatekintő kéményseprő szakma megőrzésében.

A tervezett sormunka jogszabályban meghatározott általános gyakorisága szerint az ellenőrzés a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente, és a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező. Ezek alapján, használatban lévő tüzelőberendezésének típusa szerint évente, vagy kétévente kap majd értesítést az ellenőrzésről. Ám a szakmailag indokolt esetekben ennél gyakoribb ellenőrzést is előírhat a kéményseprő.

A legjelentősebb változás az idei év második félévétől, hogy a jogszabályok változásának értelmében – szolgáltatótól függetlenül – ingyenessé válik a lakosság számára végzett sormunka. E mellett a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervének szolgáltatási területén új, egységes ügyfélszolgálati rendszert alakítottunk ki a lakosság gördülékenyebb ügyintézésének érdekében. A katasztrófavédelemnél dolgozó kéményseprők számára XXI. századi, homogén eszközpark áll rendelkezésre, ami jelentős mértékben hozzájárul a magas színvonalú szolgáltatáshoz.

A vállalkozásoknak, vállalatoknak, közintézményeknek a Kétüsz Győr Kft. végzi előzetes telefonos egyeztetés szerint a kéményseprő-ipari tevékenységet, melyről a Kft. számlát állít ki.

KÉTÜSZ GYŐR Kft.

9024 Győr, Kéményseprő u. 3.

Telefon: 0036-96/4141-611, 0036-30/403-9837

Tisztelettel:
Takács Lajos

jegyző

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön