Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Cikkek

Falukép átalakítása és megújítása Nyúlon

fekvo_umvp_kAz UMVP 135/2008 FVM rendet alapján az EMVA „falumegújításra és – fejlesztésre nyújtandó támogatás keretében, a "Falukép átalakítása és megújítása Nyúlon" témában 15.244.990 Ft (54.952 EUR) támogatást nyertünk.
Az elnyert támogatáshoz az Önkormányzat jelentősen hozzájárul, hogy a két beruházás megvalósuljon. Az Önkormányzat előtti terület, mely az örökségvédelem alatt álló Római Katolikus templom előtere és a Sz. István térhez kapcsolódik, egy közösségi tér, pihenőpark alakul ki. A terület a Pannonhalmára vezető 82 főút mentén van, a település és a Pannonhalmi borvidék jelképe, a milleneumi szőlőprés itt nyer elhelyezést egy információs ponttal együtt. A parkosítással megállásra csábítja az átutazókat, és helyet ad az egyházi és települési rendezvényeknek.
A tér és a sportcentrum között turisztikai információs tábla és szemétgyűjtők kerülnek elhelyezésre.
Az új lakótelep és az oktatási központ között EU normatíváknak megfelelő akadálymentesített játszótér kerül kialakítása . A tér lehetővé teszi gyermekrendezvények szervezését is. A mozgáskorlátozott parkolóval és akadálymentes feljáróval a fogyatékkal élők számára is használható lesz.
fekvo_umvp_k4
eu_logo_szines_k
emvamondat_0_k
www.umvp.eu

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön