Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Pályázatot nyert az iskola

Korszerű kompetencia alapú oktatás Nyúlon

Örömmel tájékoztatjuk a nyúli polgárokat, hogy a Pilinszky János Általános Iskola eredményesen szerepelt a TÁMOP 3.1.4. című pályázaton.

A projekt hozzájárul az oktatás hatékonyabb sikeréhez.

  • A nagyobb kihívást a projekt eredményeként alkalmazandó IKT eszközök, és az ehhez kapcsolódó tanítási-nevelési eljárások, módszerek jelentenék, amihez biztosítani kell a felkészült humán erőforrást. Ez komoly feladatot ró a pedagógusokra is, ezért továbbképzésüket ebből a pénz- forrásból tudjuk biztosítani.
  • A továbbképzések terén a tanári karnak meg kell ismernie ezen új informatikai technológiák használatát, a hozzájuk kapcsolódó háttértudást. Ezen új eszközök használatát a modern oktatásban már a mindennapok részévé kell fejleszteni.
  • Az új technológiák megismerése mellett mindenképpen ötvözni kell ezt a kompetencia alapú neveléssel, a diákok egyéni és személyre szabott fejlesztésével.
  • Nagyon nagy kihívás lesz a hátránnyal élő és sajátos nevelést igénylő gyermekek integrációjának megvalósítása, mind az integrált nevelésre irányuló ismeretek elsajátítása nagy előrelépést jelentene ezen a területen.
  • Az IKT eszközök beszerzésére, illetve a pedagógusok továbbképzésére ad lehetőséget az elnyert TÁMOP 3.1.4. pályázat, amelynek összege 25 millió Ft, 100% -os támogatás.
  • A jól felszerelt, minőségi oktatást és szolgáltatásokat nyújtó intézmény a garanciája a hosszú távú működésnek, ez teremt alapot a szülők bizalmára. Ebben áll versenyképessége is a városi iskolákkal szemben. Gondoskodni tudunk emellett az ember- és természetbarát nevelésről, ami tovább növeli értékeinket.
  • A fenntarthatóságban szerepet vállalt az iskolán kívül Nyúl Község Önkormányzata is.

A pályázat igazolja, hogy az iskola és az önkormányzat megértette a 21. század kihívásait, és ezért tenni is kíván. Tudjuk, hogy az iskola a mai világban nem csak oktató, hanem szolgáltató és alkalmazkodó intézmény is, mely ha kell, az otthon helyett otthon, a tanár pedig szülő helyett szülő. Mi ennek jegyében szeretnénk folytatni tevékenységünket - 21. századi körülmények között.

Győriné Csendes Gyöngyi
igazgató

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön