Közlemények
Júniusi Gyerekhét! (2013. július 03. szerda, 12:01)
Nyári élet az Aranykapu Óvodában (2012. szeptember 03. hétfő, 21:42)
Képek a Nyuszi Bölcsőde építéséről (2011. július 06. szerda, 00:23)
Bölcsis ismerkedő (2011. máj. 11. szerda, 20:49)
Öko-projekt az Aranykapu Óvodában (2011. március 28. hétfő, 00:49)
Óvodai beiratás ás ovicsalogató (2011. március 22. kedd, 05:34)
TÁMOP 3.1.5. ÓVODA (2010. október 26. kedd, 22:00)

Keresztszentelés az Arany János utcában

a-j-kereszt-k.jpgOktóber 11-én, egy őszi borongós, szeles vasárnap délután ismét keresztmegáldásra hívott bennünket a nyúli katolikus egyházközség. Az Arany János utca mészkő keresztje helyére, amely nagyon rossz állapotba került, és nem lehetett már felújítani, Albert Levente kőfaragó mester gondos munkája nyomán új készült.
(Tovább: Bővebben)

14.30-kor a plébános úr vezetésével körmenetben, énekelve, imádkozva vonultunk a keresztmegáldás helyszínére. Útközben többen is csatlakoztak hozzánk. A helyszínen is sokan várták, hogy a körmenet megérkezzen. A szertartás a rózsafüzér elimádkozásával kezdődött, majd a plébános úr az alkalomhoz illő beszédet mondott, melyben nemzetünk megtérésének szükségességéről beszélt, arról, hogy csak akkor tud nemzetünk felemelkedni, ha visszatér arra az evangéliumi útra, amit a megfeszített üdvözítő mutat nekünk tanítása által. Az elmélkedés után András atya mindenkinek megköszönte a kisnyúli és a többi községbeli kereszt felújítása és gondozása érdekében végzett munkáját. Imádkoztunk az anyagi támogatókért és a munkájukkal segítő jótevőkért, aztán a plébános úr felszentelte a hívek és az önkormányzat adományaiból elkészült új feszületet.

Erre a jeles alkalomra a környéken élők gyönyörűen virágdíszbe öltöztették a kereszt környékét. Kerítését piros rózsák díszítették, melyen belül és kívül krizantémok, muskátlik és cserepes tuják pompáztak. Kívánjuk a kisnyúliaknak, hogy továbbra is ilyen szeretettel és odaadással gondozzák a kereszt környékét Isten dicsőségére. A szentelés után a közelben lakók agapéra hívtak minden jelenlévőt, amit ezúton is szívből köszönünk nekik!

További képek a GALÉRIÁBAN.

Nagy István

 

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön