Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Keresztszentelés az Arany János utcában

a-j-kereszt-k.jpgOktóber 11-én, egy őszi borongós, szeles vasárnap délután ismét keresztmegáldásra hívott bennünket a nyúli katolikus egyházközség. Az Arany János utca mészkő keresztje helyére, amely nagyon rossz állapotba került, és nem lehetett már felújítani, Albert Levente kőfaragó mester gondos munkája nyomán új készült.
(Tovább: Bővebben)

14.30-kor a plébános úr vezetésével körmenetben, énekelve, imádkozva vonultunk a keresztmegáldás helyszínére. Útközben többen is csatlakoztak hozzánk. A helyszínen is sokan várták, hogy a körmenet megérkezzen. A szertartás a rózsafüzér elimádkozásával kezdődött, majd a plébános úr az alkalomhoz illő beszédet mondott, melyben nemzetünk megtérésének szükségességéről beszélt, arról, hogy csak akkor tud nemzetünk felemelkedni, ha visszatér arra az evangéliumi útra, amit a megfeszített üdvözítő mutat nekünk tanítása által. Az elmélkedés után András atya mindenkinek megköszönte a kisnyúli és a többi községbeli kereszt felújítása és gondozása érdekében végzett munkáját. Imádkoztunk az anyagi támogatókért és a munkájukkal segítő jótevőkért, aztán a plébános úr felszentelte a hívek és az önkormányzat adományaiból elkészült új feszületet.

Erre a jeles alkalomra a környéken élők gyönyörűen virágdíszbe öltöztették a kereszt környékét. Kerítését piros rózsák díszítették, melyen belül és kívül krizantémok, muskátlik és cserepes tuják pompáztak. Kívánjuk a kisnyúliaknak, hogy továbbra is ilyen szeretettel és odaadással gondozzák a kereszt környékét Isten dicsőségére. A szentelés után a közelben lakók agapéra hívtak minden jelenlévőt, amit ezúton is szívből köszönünk nekik!

További képek a GALÉRIÁBAN.

Nagy István

 

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön