Közlemények
Tanévnyitó Szülői értekezlet (2013. augusztus 01. csütörtök, 19:12)
Júniusi Gyerekhét! (2013. július 03. szerda, 12:01)
Nyári élet az Aranykapu Óvodában (2012. szeptember 03. hétfő, 21:42)
Képek a Nyuszi Bölcsőde építéséről (2011. július 06. szerda, 00:23)
Bölcsis ismerkedő (2011. máj. 11. szerda, 20:49)
Öko-projekt az Aranykapu Óvodában (2011. március 28. hétfő, 00:49)
Óvodai beiratás ás ovicsalogató (2011. március 22. kedd, 05:34)
TÁMOP 3.1.5. ÓVODA (2010. október 26. kedd, 22:00)
Nyugdíjas Klub

Nemzeti Együttműködési Alap támogatása

 

Tervezett programok 2017-re.

„NEFELEJCS” NYUGDÍJAS EGYESÜLET életéből
 

Tartalmas programokkal sikerült megtöltenünk az ősz-időt. Röviden összegzem mi is történt szeptembertől napjainkig.
Kunszigeten a „Nagyanyó mesél” című versenyen ismét kiemelten szerepeltek a nyúli nagymamák: Árpási Tiborné, Bujdosó Ferencné, Esztergomi Józsefné, Hardi Pálné és Nagyné Nagy Mária. A szigetközi mesés történetek Dr Timaffy László gyűjtésein alapultak. Valamennyi résztvevő (a megyéből közel 20 fő) magas szinten adta elő a választott művet. Óriási élmény volt mindenki számára.


Szeptember 24-én Tápon az asztali tenisz bajnokságon Árpási Tiborné, Saru Albertné (első), Hardi Pálné (negyedik) vettek részt. Évek óta az élmezőnyben szerepelünk.


Látogatást tettünk a Márton Lakóotthonban, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Megtekintettük az alapítvány életét bemutató kisfilmet, valamint az otthonban élők mindennapjainak színhelyeit, a műhelyeket, ahol a csodás munkák készülnek. Vendégül látták finom édességekkel, szörpökkel nagy létszámú csoportunkat. A farsang idején várjuk a gondozottakat a klubban.(2017. január 23.)

Mindig jó hangulatú a „Lecsó- nap”, melyen kiválóan elkészített lecsóval ünnepeltük a Idősek Hónapját, októbert. Ilyenkor jól kibeszélgetjük magunkat. 

Az országosan meghirdetett Gyalogló Napon (okt.6.) sajnos esett az eső, ennek ellenére 44-en vállalkoztak, hogy részt vesznek ezen az eseményen is. Köszönetünket fejezzük ki a Madarász Vendégház tulajdonosainak Németh Zoltánnak és feleségének Zsókának, akik zsíros-és májpástétomos kenyérrel, és kis melengető borocskával vártak bennünket. Jó hangulatban töltöttük el az időt.

Tavasz óta készültünk a Czuczor Gergely vetélkedőre, melyet a szokásos módon Baksa Péter tanár úr állított össze. Köszönjük a lelkiismeretes felkészítő előadását is! A nyúli csapatot : Bujdosó Ferencné, Gyurgyik Józsefné, Horváth Miklósné és Saru Albertné képviselte. Alapos felkészülésüket második helyezéssel jutalmazta a zsűri, melynek tagjai voltak: Győriné Csendes Gyöngyi, Orbánné Dr Horváth Márta és Zsámbokiné Budai Anna. A vetélkedő klubok (Csikvánd, Győrszentiván, Mosonszentmiklós, Táp és Tét) résztvevőit Schmiedt Henrik polgármester úr köszöntötte. Könyvjutalmakon kívül  jó ízű ebéddel zártuk ezt a napot is.

Szerény vendéglátással, de annál nagyobb szeretettel fogadtuk a Nyúli Falukórus tagjait, akik Spissichné Zsófi vezetésével kis házi koncerttel kedveskedtek nekünk. Reméljük ezek a látogatások is rendszeressé válnak!

Benkő László történelmi témákkal foglalkozó író, Szigetvár ostromáról, Zrínyiről tartott színvonalas előadást.

Október utolsó hétfőjén a hagyományos, sok-sok éve tartó találkozásra került sor helyi Polgárőr Egyesület – vezetőivel. Az polgárőrség képviseletével Pákozdi István elnök úr, és Hardi József elnökhelyettes érkeztek a klubba, ahol az embereket, főképp az időseket veszélyeztető bűnesetekről történt tájékoztatás. Megtisztelő számunkra, hogy a polgárőrség meghívására az ismetetőt a pannonhalmi rendőrőrs vezetője Róka Attila őrnagy úr tartotta, aki minden esetben apró részletekre kiterjedően jó tanácsokkal látja el a résztvevőket. Tovább folytatódik a SZEM ( Szomszédok Egymásért Mozgalom) program, amelyhez bárki, aki szívesen csatlakozna, és kihelyezné a már sok házon látható táblát, jelentkezzen a Polgármesteri Hivatalban Pákozdi Istvánnénál. Értelme természetesen akkor van, ha a szomszédok összefognak, többen is kiteszik a táblákat, és valóban figyelnek is egymásra. Szerencsére egyre több utcában látni a csoportosan kihelyezett „SZEM”-eket. Köszönjük a szervezőknek, a községünkre vigyázó polgárőröknek.


Novemberben elkezdődtek hétfőnkét, 14 órától a délutáni kézimunka ill. egyéb szabadidős tevékenységek: asztali tenisz, kártyázás, társas játék stb. Örülnénk, ha klubtagjaink kívül mások is élnének a lehetőségekkel.      A már tapasztalt kézimunkázók szívesen segítenek fiatalabb érdeklődőknek is. (Egyéb házkörüli tevékenységekben is örömmel adjuk át tapasztalatainkat).

Emlékezetes esemény volt Szűcs Mihály tanár úr: Verseimet ajánlom című, vetítéssel egybekötött előadása, ahol a vers felépítését, a szótagok, a rímek elhelyezkedését is bemutatta. Ezt követően termékeny munkásságának egy részét megosztotta velünk. Számítunk a folytatásra.

Orbánné Dr Horváth Márta Radnóti Miklós halálának évfordulójára (1944. nov.9.) emlékezve megható előadásban összegezte a történelmi eseményeket, és a költő „Erőltetett menetét Bortól Abdáig”. Hálásak vagyunk a magas szintű előadásaiért.


Vár ránk még novemberben egy helyi játékos vetélkedő, Bujdosó Ferencné összeállításában, Zátonyi Szilárd tanár úr vetítőképes bemutatója a németországi Fekete erdőről, valamint december 05-én Hámor Vilmos „Kacagd ki a bánatod” című előadása. Szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozna az egyesületünkhöz, vagy akkor is, ha csak egy-egy előadás, vagy program érdekli.


Volt Erzsébet napon, nov. 19-én egy fergeteges bál, ahol 94-en múlattuk az időt ízletes vacsora, finom sütemények, jó zene mellett. Vendégeink voltak a táncos lábú Bodajki Nyugdíjas Klub tagjai, akik a nyúli Végh Józsihoz csatlakozva, zenészeikkel együtt fantasztikus hangulatot teremtettek.
Idén karácsonykor is megszervezésre kerül a már hagyományos Karácsonyi Kiállítás Bujdosó Ferencné irányításával, melyre évről évre egyre nagyobb az érdeklődés.


Nyitva tartás a karácsonyi vásár ideje alatt a következő: péntek és szombat (dec. 16.- 17.) 14.00 –18.00,  vasárnap ( dec.18.) 10.00 – 13.00, valamint 14.00 – 18.00. Dec. 19-én a helyi Aranykapu óvódásait, 20-án a Pilinszky János Általános Iskola tanulóit előzetes időpont egyeztetés szerint, várjuk szeretettelKarácsony másnapján (dec.26)  10-13 óráig várjuk a látogatókat. Dec. 27-én (kedd) a Baba – Mama klub tagjainak szeretetnénk lehetőséget biztosítani a kiállítás megtekintésére.


Egyesületünk  KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGét  a kiadott programtól eltérően, DECEMBER 15-én, CSÜTÖRTÖKÖN tartjuk 16 órától. Hívom és várom klubtagjainkat közös éneklésre, karácsonyi versek, történetek felidézésére!

 

2017. első negyedévi programjai:

JANUÁR     

        02.    Pótszilveszter
        09.    Vetítés a múlt évi eseményekről            Mogyoróssy Pantaleon
        16.    Csalafinta vagyok         Mesék jelentése        Bognár Ákos tanár
        23.    Fánk-nap        Vendégeink:       Márton Lakóotthon gondozottjai
        30.    Népdalok        Szereplők:           Pilinszky Általános Iskola népdalosai


FEBRUÁR    

        06.    Dekameron        Pajzán történetek    Balázs Lívia néprajzkutató
        13.    Fán nap              Vendég: aMárton Lakoóotthon
        20.    Arany János élete és munkássága  Előadó: Baksa Péter tanűr úr
        27.    Keresztrejtvényfejtés   (Helyi döntő. A megyében először, Nyúlon tervezünk rejtvényt fejtő versenyt)


MÁRCIUS    

        04.    (szombat)  200 éve született ARANY JÁNOS   (vetélkedő Győrújbaráton)
        06.    Szabad program
        13.    Megemlékezés 1848-49. forradalom és szabadságharcra emlékezünk
                 Győr-Moson-Sopron megye -vetélkedő       Szűcs Mihály  tanár úr
        20.    Madárlátta történetek                Arany Piroska  író, tanítónő
        27.    Schima Bandi iparművész élete és munkássága    Orbánné dr Horváth Márta

Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Örömmel számolhatok be arról, hogy ismét nyertünk  250.001 Ft-ot az Emberi Jogok Minisztériuma által kiírt pályázaton. Sajnos ez nagyon kevés ahhoz, hogy számítógépes terveink megvalósuljanak.
Nagyon jó lenne, ha a kedves, cikkünket olvasók, az általuk már nem használt, de még működőképes számítógépüket felajánlanák egyesületünknek. Vállalkozások, cégek leselejtezett, de még használható gépeit is örömmel fogadjuk. (Mindegy, hogy asztali vagy laptop). Gondoltam írok a Jézuskának remélve, hogy „öreg gyerekek” kéréseit is meghallgatja. Meghallgatja? Majd kiderül, - bizakodva várom a karácsonyt!

 

2017. első félévi programjai:

 Az előadások 17 órakor kezdődnek ,- előtte 16 órától egyéb programok, tájékoztatók hangzanak el
 
ÁPRILIS        03.    A modern Kína                     Szűcs Mihály

                      10.    Jézus-keresés Kunszigeten (Megyerikum)        Kunszigeti Nyugd. Klub vezetője

                      16.-17.    H Ú S V É T I  K I Á L L Í T Á S 
 
                          NYITVA TARTÁS:  Húsvét napján és hétfőn 10.00-12.30 és 15.00-18.00
   
                      24.    Beszélgetés, programok egyeztetése: Nyúli Túra, júliusi kirándulás,  
 
MÁJUS         08.    Szőlőművelés története a Pannonhalmi dombvidéken    Szabady János
    
                      15.    Nyúli Túra előkészítése          
     
                      18.(csütörtök) Megyei szintű TÚRA a NYÚLI DOMBOKON     Vendégeink megyénk klubjai

                      20.    Kodály emlék-találkozó Vitnyéden

                      22.    Északi-sarkon jártam                Dr Szilágyi György

                      29.    Vetítés az egyesület életéről            Mogyoróssy Pantaleon
                
JÚNIUS        19.    Szabadprogram:Cuha - túra előkészítése 
       
                      21.(szerda) CUHA TÚRA megyei program a BAKONYBAN  (utazás vonattal)
 
 
JÚLIUS        03.    Nyári kirándulás előkészítése

                    11. – 14.    KIRÁNDULÁS

                    BIKÁL, - GRÁBÓC, - MOHÁCS, - HARKÁNY, - P É C S, - PÉCSVÁRAD, - SIKLÓS,- MÁRIAGYŰD, - VILLÁNY, - ORFŰ, - ABALIGET, -                   SZIGETVÁR, - OZORA, - NÁDASLADÁNY

                   Jelentkezési határidő: 2017. május 15.         ( Ára: 35.000 Ft félpanzióval, belépőkkel)

                   Klubtagokon kívül más érdeklődők jelentkezését is várjuk.

AUGUSZTUS     28.    Őszi programjainkat indítjuk

Előzetes megyei szintű rendezvényekről:
  •                     szeptember 11.       „Nagyanyó mesél”         Kunsziget
  •                     szeptember 23.       Asztalitenisz                  Táp
  •                     november 18.         Keresztrejtvényfejtés     Nyúl

 

Tagságunk nevében  

Géberné Gombás Márta
 „Nefelejcs” Nyugdíjas Egyesület elnöke

 

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön