Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Rendezvényeink

Ökormányzati Étterem

etlap

Farkasdi Ramóna

Kisebb meglepetésre a Hagymási Réka, Farkasdi Ramóna kajakpáros 1000 méteren hatalmas fölénnyel utasította maga mögé az egész mezőnyt, pedig szinte alig készültek együtt az Eb-re. "Két vagy három edzésen vagyunk túl, de talán még edzésnek sem mondható, itt csúsztunk ki néhányszor a versenypályára - kezdte az Origónak a 23 éves Farkasdi Ramóna. - Viszont régóta egy korosztályban versenyzünk, egy csapathajóban is ültünk már. Az első evezés során megvolt az összhang, így bizakodóak voltunk, a döntőben pedig minden csapás tökéletes volt, higgadtan tudtunk versenyezni végig, tartalékolni tudtunk az erőnkkel, és a második 500-ra indítottuk be a rakétát.

Farkasdi szerint mind a ketten úgy álltak a rajthoz, hogy aranyat akarnak nyerni. "Persze ez kimondatlan dolog, de szerencsére a célban megvalósult."

Mindkettőjüknek ez volt az első, felnőtt nemzetközi versenyen nyert érme. "Nagyon jó érzés volt a himnuszt hallgatni a felnőttek között is - kezdte az ugyancsak 23 éves Hagymási Réka. - Külön köszönöm a bizalmat Raminak és az edzőjének, hogy engem választottak. Csak reménykedni tudtam, hogy nyerhetünk, mert ezres felkészülésnek nem lehet mondani, amit én edzettem az Eb előtt. A rajt után azonban húzásról húzásra jött az érzés, hogy igen, ez meglesz."

Farkasdi Ramóna szerint a második válogató után nem feltétlenül fizikálisan volt nehéz átmenteni a formát. "Két fontos válogatón vagyunk túl, ilyenkor inkább mentálisan nehéz koncentrálni a versenyre, és az agyunkat kiélesíteni. Szerencsére azonban nagyon jó edzőkkel vagyunk körülvéve, Csipes Ferencnek nagy szerepe van ebben a felkészítésben is."

 

Forrás: ORIGO

Eredti cikk itt elérhető

Megjelent: 3330 alkalommal
Értékelés:
(2 szavazat)
Kategória: AKTUALITÁSOK

Média

EYOF Magazin 2017.06.30. Győr plusz televízió
hétfő, márc. 05 2018 0 hozzászólás
Az ipari elkerülő út megvalósítása Nyúl községben

Nyúl Község Önkormányzata a Területi Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Az ipari elkerülő út megvalósítása Nyúl községben” című beruházás megvalósítására.

Önkormányzatunk a pályázati eljárás során az Iránytó Hatóság 2017. májusi döntése alapján 210 290 956 millió Ft (100% mértékű) támogatást nyert a beruházás megvalósítására, mely magában foglalja a projekt előkészítő munkálatait az építési engedélyezési és kiviteli tervekkel, üzleti tervvel, költség-haszon elemzéssel, valamint az

péntek, ápr. 15 2016 0 hozzászólás
CSOK kapcsolatos tájékoztató - Pannon

Családi Otthonteremtési Kedvezmény - CSOK


A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A CSOK az eltartott gyerekek számától függően változó összegű családi otthonteremtési támogatás, amely a következő célokra igényelhető:

  • 2008.
csütörtök, máj. 26 2011 0 hozzászólás
Megélhetés nyúlon
A korábbi évszázadokban a település lakossága mezőgazdaságból élt. A hegyi részen a római korig visszavezethető szőlőtermesztés adott biztos megélhetést. A filoxéravész (1885-95) előtt több mint 300 hektár volt Nyúl szőlőterülete.

"NEFELEJCS" Nyugdíjas Egyesület támogatás

"NEFELEJCS" Nyugdíjas Egyesület

"Büszkeségpont" felújítása az 56-os hősök tiszteletére

"Büszkeségpont" felújítása Nyúlon az 56-os hősök tiszteletére

 

Csatlakozás az ASP központhoz

asp

Pilinszky János Általános Iskola

pilinsky

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön