Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Nyúl Község Önkormányzata a Területi Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Az ipari elkerülő út megvalósítása Nyúl községben” című beruházás megvalósítására.

Elkerülő út átadásaÖnkormányzatunk a pályázati eljárás során az Iránytó Hatóság 2017. májusi döntése alapján 210 290 956 millió Ft (100% mértékű) támogatást nyert a beruházás megvalósítására, mely magában foglalja a projekt előkészítő munkálatait az építési engedélyezési és kiviteli tervekkel, üzleti tervvel, költség-haszon elemzéssel, valamint az építési munkákat a hozzá kapcsolódó közbeszerzési eljárással, a műszaki ellenőrzéssel, illetve a nyilvánossági elemek biztosításával.

A projekt megvalósítási időszaka: 2017.06.01-2018.10.26.

Nyúl Község Önkormányzata a beruházás megvalósításához közbeszerzési szakértő bevonásával a közbeszerzési eljárást lefolytatta. A közbeszerzési eljárás eredményeként a legkedvezőbb ajánlat nettó összege 150.958.990,- Ft. A közbeszerzési eljárás során a nyertes kivitelező a Lang-Szolg Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett, a munkák elvégzésére az önkormányzat a Kft-vel a szerződést megkötötte.

A munkaterület átadás-átvételi időpontja 2017. szeptember 15. napja volt. A vállalkozó a kivitelezést a munkaterület átadás-átvételét követően azonnal megkezdte. DSCN9298.JPG

A beruházás során közel 1400 méter hosszú, 6 méter széles, 40 tonna teherbírású, 3 aszfaltrétegű út fog megépülni a körforgalom utáni vasúti átjárótól a magtárakig a hozzá kapcsolódó vízelvezetés kiépítésével együtt.

A kivitelezési munkák várható befejezési határideje 2018. április 15-e.

A munka elvégzésével jelentősen csökkenthető a településünkön áthaladó teherforgalom. További eredményként könyvelhető el, hogy a rendezési tervben kijelölt 60 ha nagyságú ipari terület szinte teljes infrastrukturális ellátottsággal fog rendelkezni.

Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy második ütemben megvalósítsa az ipari elkerülő út fennmaradó részének – 300 méter – kiépítését, valamint a Potyondi út teljes felújítását. Ezen beruházásra a pályázat benyújtásra került, a támogatói szerződés megkötése folyamatban van.

Amennyiben megvalósul az ipari elkerülő út második ütemének kivitelezése, úgy egy komplex, jól megközelíthető iparterület válik elérhetővé.

ESBA_Logo_kicsi.jpg      infoblokk.png

Megjelent: 2186 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)
Kategória: AKTUALITÁSOK

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön