Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)
Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 46
2009. máj. 18., hétfő 01:56

Óvodások néptánc találkozója Győrújbaráton Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

2009_neptanctalalkozo1.jpgApró lábak - nagy lépések

„ Nem elég a szülőföld szeretetéről beszélni,
A szülőföld levegőjét be kell lélegezni,
A dalokat meg kell dalolni,
Akkor is, ha merőben más körülöttünk az élet,
És mások az alkalmak is, amelyek között felcsendülnek."

Tették közre Dr. Barsi Ernő néprajztudós írását a győrújbaráti Pitypang Óvoda szervezői, akik a 15. Hagyományőrző Óvodás Csoportok Néptánc Találkozóját megszervezték. Ez alkalomból vett részt a nyúli Aranykapu Óvoda „Eszterlánc" gyermektánccsoportja, már a 15. alkalommal. A kezdetekben Farkas Katalin óvónő néphagyományőrző munkájának része volt e mozgalom beindítása és a rendezvényen való részvétel óvónő társival, mely azóta nagyfokú, támogatással kistérségi szintre nőtte ki magát.
A gyermekekkel óvodánkban, Bán Csabáné óvodapedagógus foglalkozik. Szép sikereknek, szakmai elismerésnek vagyunk részesei a környező falvak óvodapedagógusai által is. Nagy örömünkre a falunk rendezvényein is több ízben bemutatkoznak gyermekeink Köszönetemet fejezem ki a szülőknek, hogy a szereplésekre gyermekeiket elhozzák.
Köszönetemet fejezem ki Bán Csabáné óvodapedagógusnak, hogy a csoportot hosszú ideje lelkiismeretesen felkészíti és öregbíti óvodánk jó hírnevét. Erőt egészséget kívánok további munkájához!
Óvodánk céljaihoz tartozik a népi kultúra megjelenítése az óvodai tevékenységek sorában, hiszen csak az válik maradandóvá, amit a gyermek élményein keresztül sajátít el. Felnőtt korára ezáltal is értékes tagja legyen falunk és tágabb környezetének.
Céljaink: az értékteremtés, értékőrzés, mely csak a kedves szülőkkel közösen válthatók valóra. Együtt kell vezetnünk gyermekeinket ezen az úton, hogy értékadó gyökereikhez mindig visszataláljanak.

Farkas Katalin
közoktatási szakértő, óvodavezető

2009_neptanctalalkozo1.jpg
2009_neptanctalalkozo2.jpg
Megjelent: 15658 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 10., szerda 11:16

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön