Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Rendezvényeink

Ökormányzati Étterem

etlap
Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 46
2012. szeptember 03., hétfő 21:42

Nyári élet az Aranykapu Óvodában Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
2012nyar_1
Azok a gyermekek, akik a nyári időszakban is igénybe vették az óvodai nevelést, ebben az időszakban sem maradtak élmények nélkül. Minden hétre jutott egy-egy érdekes tevékenység.
A legmelegebb napokon a párakapu nyújtott felüdülést és élményt a gyerekeknek, valamint az árnyékban elhelyezett pancsoló asztalok, mely a víz töltögetése, hajók úsztatása mellett horgászásra is lehetőséget biztosított. A játék mellett mindig figyeltek az óvónők és a dajka nénik arra, hogy az udvaron vékony kalapban, kendőben tartózkodjanak a gyerekek a napszúrás megelőzése végett, valamint rendszeresen kentük érzékeny bőrüket napégés elleni krémmel. A legnagyobb melegekben 11 - 15 óra között a hűsebb csoportszobában tartózkodtunk.
A vizes játékok mellett sétákat szerveztünk, melynek során megfigyeltük a határban a búzatáblát, megállapítottuk, hogy nemsokára lehet aratni. Volt, hogy az egyik játszótérre látogattunk. Kialakítottunk az udvaron nyári babaházat függönyökkel, csengővel, festettünk kavicsokat, melyeket szalvéta-technikával díszítettek a gyerekek. A homokvár-építés sem maradhatott el. A zászlókkal, lépcsőkkel, alagutakkal tarkított vár köré vizes árkot is készítettünk. Az énekes körjátékok és egyéb népi játékok kezdeményezésébe is szívesen részt vettek a gyerekek. Az Adj király katonát! című játékba nemcsak a fiúk kapcsolódtak be szívesen, és az ugróiskolát is ügyesen próbálgatták fiúk-lányok egyaránt. Az udvarra kihelyezett trambulin a nyár nagy kedvence volt.
A nagy melegben egyre több árnyékos és hűsítő helyet találtak a gyerekek az óvoda udvarán (napvitorlák, párakapu). Köszönet érte az Óvoda Szülői Közösségének, akik segítségükkel, anyagi támogatásukkal hozzájárultak az óvoda udvarának kialakításához.
A nyári élet vidám, felhőtlen eseményeiről fotók készültek, melyek mindenki számára megtekinthetők a galériában.

 

Bán Csabáné
óvodapedagóus

 


Megjelent: 8269 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 10., szerda 11:16

hétfő, márc. 05 2018 0 hozzászólás
Az ipari elkerülő út megvalósítása Nyúl községben

Nyúl Község Önkormányzata a Területi Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Az ipari elkerülő út megvalósítása Nyúl községben” című beruházás megvalósítására.

Önkormányzatunk a pályázati eljárás során az Iránytó Hatóság 2017. májusi döntése alapján 210 290 956 millió Ft (100% mértékű) támogatást nyert a beruházás megvalósítására, mely magában foglalja a projekt előkészítő munkálatait az építési engedélyezési és kiviteli tervekkel, üzleti tervvel, költség-haszon elemzéssel, valamint az

péntek, ápr. 15 2016 0 hozzászólás
CSOK kapcsolatos tájékoztató - Pannon

Családi Otthonteremtési Kedvezmény - CSOK


A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A CSOK az eltartott gyerekek számától függően változó összegű családi otthonteremtési támogatás, amely a következő célokra igényelhető:

  • 2008.
csütörtök, máj. 26 2011 0 hozzászólás
Megélhetés nyúlon
A korábbi évszázadokban a település lakossága mezőgazdaságból élt. A hegyi részen a római korig visszavezethető szőlőtermesztés adott biztos megélhetést. A filoxéravész (1885-95) előtt több mint 300 hektár volt Nyúl szőlőterülete.

"NEFELEJCS" Nyugdíjas Egyesület támogatás

"NEFELEJCS" Nyugdíjas Egyesület

"Büszkeségpont" felújítása az 56-os hősök tiszteletére

"Büszkeségpont" felújítása Nyúlon az 56-os hősök tiszteletére

 

Csatlakozás az ASP központhoz

asp

Pilinszky János Általános Iskola

pilinsky

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön