Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)
Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 46
Óvoda

Óvoda (13)

Aranykapu Óvoda és Bölcsőde óvodájával kapcsolatos cikkek

2013. július 03., szerda 12:01

Júniusi Gyerekhét!

Gyermekhét

 Júniusban került megrendezésre a nyúli Aranykapu Óvoda és Bölcsődében a Gyermekhét.
A gyermekeknek minden napra különböző színes programokat szerveztünk.
A hétfői és a szerdai napon az ÉVI fagyizóban fagyizhattak a gyermekek Vince bácsi és Éva néni felajánlása révén, melyért ezúton is köszönetet mondunk.
Hétfőn tartottuk a Nyuszi kupát, melyen a gyerekek különböző mozgásos tevékenységekben mérték össze ügyességüket.
Kedden a gyerekek csoportonként kirándulásokon vettek részt, szerdán pedig a bábszínház előadását élvezhették.
Csütörtökön délelőtt egy alapítvány színesítette a gyermekek délelőttjét ugrálóvárral, autókázással, játéklovaglással, arcfestéssel. Délután a Szülői Közösség és az Óvoda szervezésében került megrendezésre a Családi délután, mely nagy sikert aratott.
A gyerekeknek rendelkezésére álltak az ugrálóvárak, a körhinta és több népi játék is. Az óvó nénik különböző ügyességi feladatokkal, barkácsolási lehetőséggel, a bohócok zenés műsorral és lufi hajtogatással örvendeztették meg a gyermeket.
Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves Szülőnek a segítséget és az aktív részvételt, a Szülői Közösségnek pedig az egész éves segítő, támogató együttműködő munkáját.

2008. december 15., hétfő 00:31

Generációk találkozása

Írta:

ovi-nyugdijasklub-k.jpg

Generációk találkozásának adott helyet ismét a nyúli Nefelejcs Nyugdíjas Klub

A nyúli Aranykapu Óvoda Pillangó csoportosai az őszi megvendégelésért cserébe ajándékul egy népi lakodalmast játszottak el az idősek örömére. Felkészítőjük: Szegvári Gabriella, Bényné Kiss Ella óvodapedagógusok voltak. Az ajándékozás nem maradhatott el, most sem. De a legfontosabb, - melyért ez a kezdeményezés a nyugdíjas klub aktív tagjai, vezetőjük által létrejött, - hogy a gyermeki vidámság, játék, ének, örömre fakassza az idős emberi szíveket. A találkozás meséléssel, verseléssel, közös beszélgetéssel telt el és a vendégül látás sem maradhatott el. Bízunk benne, hogy a jó szándékú kezdeményezés a pályázat lehetőségével folytatódhat tovább. Számomra is élmény volt a találkozás.

Farkas Katalin
óvodavezető

 

szivacskezi-k.jpg

MIKULÁS KUPA 2008

Az Aranykapu Óvoda leánycsapata, szépen szerepelt a óvodás szivacskézilabda versenyen, melyet a győri Marcalvárosi Közoktatási Központban rendeztek meg. Óvodásaink évről-évre részt vesznek ezen a játékon, most harmadik helyezettként.

Felkészítő volt, Eklicsné Tóth Andrea óvodapedagógus.

2009. szeptember 16., szerda 22:17

Óvodások szüreteltek 2009

Írta:

kez-szolo.JPG

Itt a szüret, itt van újra... Míg a szőlősgazdák, az apukák és a nagypapák a borszőlőt szedik szorgosan, addig az Aranykapu Óvoda három csoportjának nebulói a csemegeszőlőt kóstolgatták. A szüleimnek elég nagy szőlője van, és az óvodai érdekeltségük sem kicsi, hiszen mindkét nyúli unokájuk és a feleségem is nap mint nap az oviba jár dolgozni, ezért az érintett csoportokat, nevezetesen a Maci csoportot (Anna), a Süni csoportot (Matyi) és a Katica csoportot (Kata), összesen kb. hetven gyermeket és az óvodapedagógusokat meghívták egy kis szüretre.

(tovább: Bővebben)

2009. október 07., szerda 21:56

Közlekedési nap az óvodában

Írta:
ovi-kozlekedes-k.jpgAz Aranykapu Óvoda programjának egyik feladata, a gyermekek helyes és biztonságos közlekedésre nevelése.
(Tovább: Bővebben)
2008. máj. 30., péntek 09:29

Aranykapu Óvoda

Írta:

aranykapu-udvar.jpgCím: 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 50.
Telefon: 96/364-042
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Óvodavezető: Sümeginé Balogh Barbara


Óvodánk az “Aranykapu Óvoda” nevet viseli, mely mutatja, hogy nyitottak vagyunk az értékek, a szép befogadására. Közös célunk megőrizni a biztonságot nyújtó, szeretetteljes óvodai légkört, a gyermekek pozitív értékelését, biztosítani az ingergazdag, tevékeny óvodai életet az életkornak megfelelő műveltségtartalmak közvetítésével.Feladataink a színvonalas óvoda értékrendjének megtartása, a gyermekek szociokultúrájának fejlesztése, a helyes magatartás, a helyes viselkedés elsajátítása, a példamutató, együttműködő, az újra nyitott, szakmailag képzett nevelőközösséggel.

2010. április 13., kedd 12:43

Kinyílt a varázsláda, bábkiállítás az óvodában

Írta:
KKM-k.JPG2010. március 29-én hétfőn kinyílt a nyúli Aranykapu Óvodában a "Varázsláda". A húsvét előtti héten bábkiállítást rendeztek az óvoda aulájában, ahol mesék szerint rendezve állították ki a gyermekek kedvenc bábjait, plüssfiguráit. Számtalan mese elevenedett meg a kiállítás megtekintői előtt. A gyerekek még belépőt is szedtek, ami a húsvét közeledte miatt valamilyen tojás kellett, hogy legyen, így rengeteg rajzolt tojást, csokitojást,  kifújt tojást, festett tojást szedtek be a "teremőrök", akik alig látszottak ki a székükből, de tojás nélkül bemenni nem lehetett. Viszont adtak játék belépőjegyet....

(Tovább: Bővebben) VIDEO

2010. október 26., kedd 22:00

TÁMOP 3.1.5. ÓVODA

Írta:
Az Aranykapu Óvoda pályázatot nyert nevelőképzésre.

A pályázat címe: „Nevelőképzés az Aranykapu Óvodában".
Azonosító: TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0387
Az elnyert összeg: 3.380.300,- Ft
A projekt megvalósításának időszaka: 2010. 09. 01. – 2012. 10. 01.

2011. március 28., hétfő 00:49

Öko-projekt az Aranykapu Óvodában

Írta:
oko_2011_kAz Aranykapu Óvodában fontosnak érezzük a gyerekek „környezettudatos nevelését". Ennek érdekében szerveztünk ÖKO – PROJEKTET.

sbbSümeginé Balogh Barbarának hívnak, 1967-ben születtem Győrben. Gyermekkoromat falun – Rábacsécsényben – töltöttem. Csornán a Hunyadi János Óvónői Szakközépiskolában érettségiztem. Tanulmányaimat a soproni Óvóképző Intézetben folytattam. 1987-ben Győrben a Pásztor utcai óvodában kezdtem óvodapedagógusi munkámat, majd 1992-től a szintén győri „Sün Balázs” Óvodában folytattam. Másoddiplomás képzés keretén belül a Nyugat-Magyarországi Egyetemen fejlesztő (differenciáló)-óvodapedagógusi, majd szakvizsgázott pedagógus diplomát szereztem. Családommal jelenleg is Győrben élünk. Férjem területi képviselőként dolgozik egy papírtermékeket gyártó cégnél, fiam (21) és ikerlányaim (18) még tanulnak. A munkán kívül a magánéletemben is fontos számomra a hagyományápolás, a természet közelsége, a környezetvédelem, az egészség megőrzése, az emberek tisztelete és szeretete. Célom, az óvoda hagyományainak és arculatának megőrzése, a családokkal szorosan együttműködve az óvodában folyó magas szintű nevelőmunka folytatása, fejlesztése a gyermekek érdekeinek szem előtt tartásával.

Ezúton is szeretném megköszönni felém irányuló bizalmukat!

2009. máj. 18., hétfő 01:56

Óvodások néptánc találkozója Győrújbaráton

Írta:

2009_neptanctalalkozo1.jpgApró lábak - nagy lépések

„ Nem elég a szülőföld szeretetéről beszélni,
A szülőföld levegőjét be kell lélegezni,
A dalokat meg kell dalolni,
Akkor is, ha merőben más körülöttünk az élet,
És mások az alkalmak is, amelyek között felcsendülnek."

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön