Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)
EU Támogatások

EU Támogatások (6)

2018. március 22., csütörtök 19:24

Csatlakozás az ASP KÖZPONTHOZ

Írta:

 

NYÚL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT A KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00290 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN CSATLAKOZIK AZ ASP KÖZPONTHOZ

asp.jpgA KÖFOP Irányító Hatóságának vezetője 2016. november 23-án meghozott döntése értelmében Nyúl Községi Önkormányzatának KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00290 kódszámú „Nyúl Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása” című pályázatát 7.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek minősítette. A támogatás intenzitása 100 %. A projekt az Európai Unió Strukturális és Beruházási Alapok és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

A pályázati program célul tűzte ki a közigazgatás színvonalának javítását, valamint az átláthatóság, a hatékonyság és az ügyfélközpontúság növelését. Ennek keretében cél az egységesített elektronikus ügyintézési módok bevezetése is. Fenti célok eléréséhez a Kormány az előző fejlesztési ciklusban már kipróbált ASP technológiát vezeti be országos szinten az önkormányzatok napi ügyvitelébe.

A projekt során, az ASP központhoz való csatlakozás által megvalósul az önkormányzatnál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel való támogatása, valamint az önkormányzati munka egységességének biztosítása. A hivatali folyamatok átalakulása mellett a lakosságot leginkább az változás érinti majd, hogy lehetővé válik az iparűzési adó elektronikus bevallása is. A bevezetés határ idejéről és az elektronikus ügyintézés lehetőségének minden részletéről időben tájékoztatjuk a lakosságot. A projekt 2018. június 30-án zárul.

 

 

 

2014. február 28., péntek 09:06

Nyúl Község könyvtár eu pályázat

Írta:

12 nyul kozseg konyvtar-page-001

2013. június 04., kedd 21:44

Új Széchenyi Terv Projekt

Írta:

Pályázati azonosító: NYDOP-4.3.1/C_2-09-2010-0011
A beruházás kivitelezője: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRt

Nyúl községben közel 300 vállalkozás működik. A rendezési tervben a település külterületi részén egy 15 hektáros, gazdasági övezetet lett kijelölve. A település legnagyobb gondja, hogy nem biztosított a terület biztonságos megközelítése, ez jelenleg a község főutcáján, és egy keskeny lakott területi, majd egy mezőgazdasági úton zajlik. A projekt részeként a község szeretné megoldani egy olyan elkerülő út és körforgalom építését, mely lehetőséget teremtene arra, hogy a nehéz gépjármű forgalmat már a település bevezető részén el lehessen terelni. A körforgalom kiépítésével egy benzinkút is jelezte letelepülési szándékát. Ebből kifolyólag a település beadott egy pályázatot a Regionális Operatív Program keretén belül belterületi utak fejlesztésére, amelynek tartalma egy ötágú körforgalmi csomópont kiépítése a település bevezető részén, mely nagyban hozzájárulna a közlekedés biztonságához. Itt található a község temetője, melynek parkolója a 82-es főút túlsó oldalán van, jelentős veszélyt okozva az átkeléskor. A körforgalom kiépítésével jelentősen lehetne csökkenteni a beérkező forgalom sebességét, és az egyik kihajtó ággal meg lehetne közelíteni az új temetőparkolót. A másik kicsatlakozás jelentené a benzinkút és a betonkeverő telep megközelítését, illetve az ipari elkerülő út kezdetét, melynek a vasúton történő átkelési szakaszát 2008-ban az önkormányzat saját erőből finanszírozta meg.

A körforgalom tartalmazná közlekedésbiztonsági elemként az elkülönített gyalogjárdát és kerékpárutat, valamint a gyalogátkelőhelyeket is.

A projekt előzetes költségvetése mintegy 227.379.299,- Ft, melyből az építési költségek 217.000.000,- Ft-ot tesznek ki. Az Önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 75%-os támogatással 170.534.474,- Ft-ot nyert a megvalósításhoz.

 

Közreműködő szervezet:
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
9400 Sopron, Csatkai u. 6.
web:www.westpa.hu

Megoldják a vízelvezetési problémákat a Sárkánylyuk- vízmosás rendszer legkritikusabb szakaszain a Győr-Moson- Sopron megyei Nyúl községben. Közép- Európa egyik legnagyobb természetes vízmosásán a vízelvezetést 170 millió forintos invesztícióval szabályozzák - mondta Schmiedt Henrik polgármester az MTI-nek.
A beruházási össze 85 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyerte el az önkormányzat, a fennmaradó 15 százalék pedig az önrész. Ebből az összegből közel egy kilométeren vízelvezető burkolatot építenek. A vízelvezetés szabályozásával mentesül a dombvidékről lezúduló víz kártételeitől a település mély fekvésű része. A község hegyvidéki területét megközelítő, helyenként 20-30 méter mély , löszfallal szegélyezett út mentén pedig 500 méter hosszú terméskő támfalat emelnek. Ezzel megakadályozzák a meredek löszfal rongálódását, esetleges omlását, mérsékelik a Szurdiknak nevezett út környezetében lévő lakóingatlanok veszélyeztetettségét.  
A Sárkánylyuk projekt kivitelezését tavasszal kezdik, s a tervek szerint június végére fejezik be - közölte a polgármester.
 
Elemzeskozpont.hu, MTI
article_separator
 
 
 
 
article_separator
 
 
Sajtóközlemény

Nyúl Község Önkormányzata 137 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv "Belterületi vízrendezés" című pályázati kiírásán. A több mint 160 millió forint összköltségvetésű uniós beruházásból a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer fejlesztését valósítottak meg.

Nyúl község egy síkvidéki és egy vízmosásokkal erősen szabdalt dombvidéki részből áll. A két részt összekapcsoló vízmosás, vagyis a Sárkánylyuk a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet részeként országos jelentőségű védett terület. Négy mellékága közül a Cinege és a Berek vízmosásokat érintették a munkálatok. A projekt a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer problémáinak megoldására irányult. A település hegyi részét meredek dombság szegélyezi, melyről a lezúduló nagy intenzitású nyári záporok veszélyeztetik egyrészt a lakóépületeket, másrészt a megközelítésüket biztosító felhajtó utakat. A rendszeres közlekedés hatására ezek a nem burkolt, alsóbbrendű utak mélyültek, átvették a vízlevezetési funkciót. A Sárkánylyuk vízgyűjtő területéhez kapcsolódó, útként is funkcionáló vízmosások stabilizálása biztosítja a hegyi részek megközelítését, és jelentősen csökkenti a belterületi részén lerakódó hordalék mennyiségét.
A projektben stabilizálták a hordalékot hozó, útként funkcionáló vízmosásokat, támfalépítéssel biztosították a löszfalak állékonyságát, valamint ároklefedéssel megoldották a település hegyi és síkvidéki vízfolyásainak biztonságos összekapcsolását. A projekt egyik célja a Sárkánylyuk menti utat szegélyező meredek partfal lábazatát áztató vizek elterelése volt, másik célja pedig a fal lábazati részének megtámasztására vízzáró mellvédfal kiépítése volt a kritikus szakaszokon. Ehhez kapcsolódott a vízmosás torkolati szakaszának átépítése, melynek eredménye az érkező hordalék vízelvezető rendszerben történő kiülepedésének megakadályozása lett.

article_separator

ujszt_logo

 
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

9400 Sopron, Csatkai E. u. 6.
                                                                                                                web:www.westpa.hu
article_separator

Linkek:

http://www.elemzeskozpont.hu/content/szab%C3%A1lyozz%C3%A1k-s%C3%A1rk%C3%A1nylyuk-v%C3%ADzmos%C3%A1s-rendszer-v%C3%ADzelvezet%C3%A9s%C3%A9t-ny%C3%BAl-k%C3%B6zs%C3%A9gben

http://propeller.hu/itthon/1696170-sarkanylyuk-170-millioba-kerul-a-nagy-munkalat

http://www.corvinusradio.hu/hirek/6925/szabalyozzak_a_sarkanylyuk-_vizmosas_rendszer_vizelvezeteset.html

http://www.stop.hu/forum/entries.php?lstresults=1&forum_topics_id=291222

http://o2gyor.hu/index.php?option=com_k2&id=8358:befejezdoett-a-sarkanylyuk-vizmosasrendszer-vizrendezese-nyulon&view=item&Itemid=131

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/elkeszult_a_nyuli_sarkanylyuk_vizrendezese/2247101/

http://hirek.animare.hu/elkeszult_a_nyuli_sarkanylyuk_vizrendezese+649775.html

http://magyarorszagon.hu/hirek/2011-10/helyihirek/elkszlt-a-nyli-srknylyuk-vzrendezse/

http://www.vasindex.hu/hir/elkeszult-nyuli-sarkanylyuk-vizrendezese

http://www.napi-hirek.hu/hirek/tartalom/elkeszult-a-nyuli-sarkanylyuk-vizrendezese/764557

http://internetlap.blogspot.com/2010/02/313-millios-szennyvizberuhazas-epulhet.html

http://www.hircity.hu/cgi-bin/hircity/index.cgi?from=160&subtID=153&tID=610&view=rv

http://www.corvinusradio.hu/hirek/8439/160_millio_forint_nyul_kozseg_belteruleti_vizrendezesere.html

http://www.hellocity.hu/fot/hir/350746/elkeszult_a_nyuli_sarkanylyuk_vizrendezese

 

 

 

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön